20 km door Brussel met Garmin & Run For Fit

De 20 km door Brussel komt er weer aan (28 mei 2017). Omdat lopen een beter resultaat oplevert met een goeie voorbereiding en begeleiding kwam de running-clinic van Garmin in samenwerking met Runningcoach Hélène van Run for fit afgelopen woensdag op het juiste moment! We kregen tips en tricks om die voorbereiding vlot te laten verlopen. Lezen en lopen jullie mee?

Hélène Allard van Run for Fit

We hadden de eer om kennis te maken met Hélène Allard. Ze is gepassioneerde loopster en als sportcoach in opleiding heeft zij Run For Fit opgericht om haar passie voor de loopsport met ons te kunnen delen. Ze is niet alleen een krak in het motiveren van mensen naar hun sportief doel, ze loopt zelf ook heel goed. Zowel marathons als korte afstanden (800 meter met een tijd van 2 min en 32 sec!) kennen voor haar geen geheimen meer!

Tips & Tricks

We kregen vele tips en tricks van Hélène en willen de meest opvallende met jullie delen!

Ademhaling

De regel dat je bij lange duurlopen nog moet kunnen praten zonder te hijgen, pas ik al heel mijn leven toe. De ademhaling is als een onzichtbare volautomatische motor. Het is een heel belangrijk onderdeel van een goeie training. Maar wat Hélène ons leerde was nieuw voor mij: je ademt het best op het ritme van je voetstappen: adem drie à vier stappen in en drie à vier stappen uit. Niet gemakkelijk in het begin, maar eens je in die flow zit lukt het wel!  Sinds de workshop liep ik al met muziek maar dan wordt die regel wel moeilijker toepasbaar vind ik. Misschien moet ik eerst trainen zonder muziek tot het een automatisme wordt.

Voetzetting

Bescherm je knieën tijdens het lopen door te vermijden dat je voeten plat op de grond neerkomen! Bij deze tip was ik erg verbaasd dat ik al heel mijn leven mijn voeten anders zet! Volgens Hélène moet je eerst het voorste deel van je voet neerzetten en dan pas zachtjes de achterkant, echt geen spontane beweging! De dag nadien waren mijn kuiten zo stijf! Het voelt wel heel sierlijk, ik voel me nu net een kleurrijke paradijsvogel tijdens het lopen ;)!

Armhouding

Je benen zijn uiteraard heel belangrijk tijdens het lopen. Maar we mogen de warmen niet vergeten! Je armen bieden evenwicht en stuwkracht. Je houdt ze best in een rechte boek met je bovenlichaam lichtjes voorover gebogen. In het begin voelt dit misschien niet natuurlijk aan, maar na verloop van tijd worden je spieren sterker en zal je die houding spontaan aannemen. Ik hield eigenlijk (onbewust) mijn vingers opgespannen en mijn duimen naar binnen, meer Hélène raadde me aan om eigenlijk de handen en vingers te ontspannen tijdens het lopen.

Hartslagmeter

Loop beter met een hartslagmeter! Meten = weten. Dus je loopt het best met een sporthorloge om je trainingen te optimaliseren. Er zijn verschillende modellen van Garmin-horloges, aangepast aan elk profiel en elk budget. Maar er zijn 3 modellen speciaal ontworpen voor hardlopers. 

1. Forerunner 35

Dit uurwerk is voor beginners en liefhebbers. Het is geschikt voor het opvolgen van eenvoudige trainingen en activiteiten doorheen de dag. Een gebruiksvriendelijk hardloophorloge met polshartslagtechnologie.

2. De Forerunner 235

Dit uurwerk is meer voor ervaren lopers. Met dit uurwerk kan je je eigen gepersonaliseerde training ontwikkelen. Het bevat tal van functies waarmee je o.a. je tijd kan verbeteren. Ik ben dit model volop aan het uittesten en alle functies aan het ontdekken!

3. Forerunner 735xt

Dit sporthorloge is voor sporters voor wie lopen alleen niet meer volstaat. Of voor wie verschillende sporten wil beoefenen, zoals triatlon aangezien het model is uitgerust met een loop-, fiets-, zwem-, triatlonmodus. Dit horloge is 100 % instelbaar waarmee je de hele dag je activiteiten kan volgen.

Let’s go for a run

Na de tips & tricks was het tijd om alle theorie in de praktijk om te zetten. We startten uiteraard met een stevige opwarming en gingen erna lopen rond de mooie Golf Club in Ukkel!

Niet vergeten om je sportwatch aan te zetten voor vertrek!

Healthy Food

Na de looptocht mochten we onze reserves weer aanvullen met healthy food en versgeperste sapjes. Hélène wees ons op het belang van voeding voor hardlopers en keerde terug naar de principes van de voedingsdriehoek.

Garmin steunt goeie doelen

Vorig jaar werd de social media actie #heartbeat20k – actie ten voordele van kinderen met hartziektes genomineerd in de categorie Best Societal Sponsorship voor de Belgian Sponsorship award. Wegens succes wordt de actie dit jaar herhaald tijdens de 20 km door Brussel. De actie is heel eenvoudig: Garmin vraagt alle lopers om het #heartbeat20k hartje dat samen met het rugnummer geleverd wordt, na het lopen op de Wall of hearts te kleven na de aankomst. Voor elk hartje dat op de muur gekleefd wordt, stort Garmin 0.50 euro door aan de verenigingen Nos enfants cardiaques en Keten van Hoop! Als je meeloopt dit jaar, kleef je hartje dus op die wall!

Garmin verloot trouwens 5 GPS-horloges met polshartslagmeter onder de lopers die een hartje op de Wall of Heart gekleeft en gedeeld hebben op hun Facebook of Instagram account met de hashtag #heartbeat20K !

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
20 Km Door Brussel Met Garmin Run For Fit - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
20 Km Door Brussel Met Garmin Run For Fit - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
20 Km Door Brussel Met Garmin Run For Fit - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
20 Km Door Brussel Met Garmin Run For Fit - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie