Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te vertrekken, je nog 5 min hebt om je sportkleren aan te trekken, tot je plots de haren op je benen ontdekt. Zeker nu ik 2 x per week naar de kiné ga, is het wel handig dat alles altijd mooi glad is. Ook sportmassages op gladde benen gaat gemakkelijker, kijk maar naar alle wielrenners. In deze blogpost schrijf ik over de laserbehandeling die komaf maakt met beenharen.

13 uur scheren

Waxen en epileren heb ik nog nooit gedaan dus daarover kan ik niet meespreken. Maar als ik mijn benen onthaar, wil ik het steeds goed doen: altijd eerst de benen natmaken met een washandje, daarna steeds scheergel gebruiken en strook per strook alles mooi afscheren. Tenslotte nog eens alles afspoelen en bodylotion aanbrengen. Dit neemt zo’n 5 min in beslag. Dit drie x per week. Dat zijn 780 minuten of 13 uur per jaar ;). Ze moesten het mij geen 2 x vragen om een nieuw lasertoestel bij Daphnys in Roeselare te testen voor laserontharing op mijn benen waarbij de haartjes permanent wegblijven.

Diodeleasertoestel: hoe werkt het precies?

PIGMENT

Bij waxen en epileren worden de haartjes uit de wortel getrokken, terwijl bij laserontharing de wortel wordt verschroeid door de warmte van de laser. Zo worden de haren definitief verwijderd. Het diodelaser toestel heeft enkel effect op gepigmenteerde haren want het pigment wordt verhit en werkt als warmtegeleider naar de wortel. 

PLANNING

Het diodetoestel werkt ook enkel op haren in de actieve fase, want enkel dan is er pigmentvorming in het haartjes. Een goeie planning is dus noodzakelijk. Bij Daphne moet ik om de 12 weken teruggaan, op momenten dat mijn haartjes dus in een groeifase zitten. Tussendoor scheren is geen probleem. Waxen of epileren mag niet. 

Omdat onze huid een levend orgaan is, spelen ook de hormonen een grote rol in de haargroei en hebben dus ook invloed op de aantal behandelingen dat nodig zijn. Maar meestal blijft het haar definitief weg na zo’n 5 à 8 behandelingen.

Mijn ervaring

Toen ik toekwam, werd ik met open armen ontvangen. Lang geleden liet ik al mijn oksels eens laseren maar moet eerlijk zeggen dat het toen geen pijnloze ervaring was. Daarom ging ik met een klein hartje op Daphnes tafel gaan liggen. Daphne besprak mijn huidtype, legde alles mooi uit en stelde het toestel juist in, afgestemd op mijn profiel.

Alle haartjes die nog op mijn benen zichtbaar waren, werden geschoren met een scheermesje.

Dan werd een coolinggel aangebracht op mijn benen. Uit voorzorg kreeg ik een aangepaste (fancy roze ;) ) laserbril om aan te doen. Op de aangebrachte gel werd in stroken gewerkt met het laserapparaat. De benen worden ingedeeld in zones en op elke zones wordt enkele seconden geflitst met de laser. De behandeling zelf duurde zo’n half uurtje. Een paar minuten na de behandeling werden mijn benen lichtjes rood maar dit is blijkbaar een reactie op de hitte die de laser in de huid gebracht heeft. De roodheid was dan ook snel verdwenen.

Ik moet toegeven: wat een wereld van verschil als ik vergelijk met de laserontharing van mijn oksels! Het toestel dat gebruikt werd, verschilt van alle andere toestellen in de zin dat de laserkop helemaal gekoeld is (0,5 tot -4°C) en ook zo op de benen wordt geplaatst. Dit om de huid voor, tijdens en na elke puls af te koelen. 

Werkt het, is het veilig & wie kan het niet doen?

De laserinstellingen worden vooraf nauwkeurig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. Er zijn klinische studies gedaan naar de diodelaser en deze laser is dan ook de enige ontharingslaser van de Food and Drug Administration in de USA die de term 'permanente haarreductie' mag gebruiken. De milesman diodelaser is voorzien van alle wettelijke certificaten voor veiligheid in gebruik.

In principe reageren alle huidtypes en haarsoorten van zowel vrouwen als mannen goed op deze laser. Alleen zijn er uitzonderingen: de laser reageert niet op grijze haren, blonde haren en donshaartjes doordat daar het pigment ontbreekt.

De laserontharing geeft niet altijd meteen resultaat omdat de haartjes pas een tijdje na de laserbehandeling uitvallen. Ook kunnen de haartjes met beschadigde haarzakjes nog even terug groeien, maar daarna wel uitvallen. Geduld is dus een schone deugd :)

Prijzen

Alle prijzen variëren van het gebied dat je wil behandelen. Bijna elk lichaamsdeel kan je laseren waardoor scheren, epileren of harsen niet meer nodig is. Dit zowel voor mannen als voor vrouwen. Je krijgt 2 gratis controlebeurten na 8 betalende behandelingen en onderhoudsbeurten zijn aan -50%. Zoals eerder vermeld zijn de aantal behandelingen dus afhankelijk van jouw huid- en haartype.

Ontdek alle prijzen hier.

Nog niet helemaal overtuigd? Je kan hier een testsessie inplannen. Laat me gerust weten hoe het was!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Bye Bye Hair Laserbehandeling Getest - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Bye Bye Hair Laserbehandeling Getest - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Bye Bye Hair Laserbehandeling Getest - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...
Bye Bye Hair Laserbehandeling Getest - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie