2e Asics Frontrunner NL weekend was TOP!

Het voorbije weekend ging ons 2e Asics Frontrunner trainingsweekend door. We trokken deze keer naar de Belgische Ardennen (Vorig weekendje was in Apeldoorn). Ik beleefde alweer de tijd van mijn leven! Ontdek daarnaast in deze blogpost hoe jij kans maakt om een nieuwe Belgische Asics Frontrunner te worden!

Le Mont­ Saint­Jacques

Hoewel het weekend deze keer in België doorging, deed ik er niet minder lang over. Na het trotseren van een drukke avondspits bereikte ik vrijdagavond de groepsaccommodatie Le MontSaint-Jacques in Trois Ponts, Ardennen. Doordat ik ’s middags nog moest werken, mistte ik het uurtje loslopen. Maar niet getreurd, toen ik toekwam kon ik de lekkere spaghetti al van uren ver ruiken, mmm, thanks kokjes!

Night Wild Run VS Jacuzzi Fun

Toen we onze buikjes vol hadden, was het tijd voor sommigen om hun loopschoenen aan te trekken voor de Night Wild Run in het donkere (nergens een lantaarnpaal te bespeuren!) heuvelachtige landschap met de lampjes op het hoofd.

Omdat ik aan het herstellen ben van een knieblessure, hield ik me rustig en sloeg deze run ook over.  Maar of ik dit erg vond? Nee hoor! We hebben met de niet-lopers de jacuzzi gevuld met een glaasje wijn erbij. Wat hebben we daar gelachen! Oja, we hebben ook het record verbroken: met 13 in een jacuzzi van 6! Hoewel ik de meeste crewies al niet meer gezien had sinds mei, leek het weer alsof we elkaar geen seconde uit het oog verloren waren. De sfeer zat meteen goed! Na nog een bezoekje aan de sauna ging ik moe maar voldaan slapen (met mijn roomie Celeste :)).

Morning Mindful Run

Zaterdag sprong ik met plezier uit het bed (met zicht op een prachtig landschap) voor een nieuwe dag vol plezier! We startten de dag met een inspirerende Mindful Run georganiseerd door Asics Frontrunner Martijn, tevens oprichter van Mindful Run.nl. Het werd een luchtige manier van kennismaken met de kracht van meditatie, gedachten sturen en rustig ademhalen. Zo liepen we rond met een pleister op de mond om gefocust door onze neus te leren ademhalen tijdens het lopen. Na de run was iedereen goed wakker en konden we lekker gaan ontbijten.

I move me – planning 2018

Het 2e deel van de ochtend draaide alles rond de nieuwe focus met bijhorende collecties van Asics. We kregen prachtige reclamespotjes te zien, kregen nieuwtjes te horen (wist je dat de bekende DJ Steve Aoki in de toekomst zal samenwerken met Asics, hoe vet is dit?!), de vernieuwde visie/positionering van Asics werd toegelicht en de nieuwste collecties werden gepresenteerd. De uitdaging voor Asics is om de emotionele (in plaats van het functionele) kant van het merk en de daarmee gepaard gaande emoties te benadrukken voor jonge bewegende mensen. Moving connects the I and Me. Tenslotte kregen we de planning voor 2018 te horen. Wat staan er weer zalige events op de planing!!! Mallorca, here we cooooome! Jaja, in 2018 gaan we op trainingsweek naar Mallorca! Maar eerst organiseren we als Nederlands team de International Meeting (voor alle andere Europese Frontrunners) in Amsterdam! Can’t wait!

MTB in La Roche

Na een lekkere lunch was het tijd om ons naar La Roche te begeven. Daar gingen we mountainbiken. 

Met hoogtes tot 250 meter trotseerden we met heel het team alle bergen. Ja zelfs Joop, onze oudste Asics Frontrunner van 84 jaar fietste gretig mee!! Na een korte maar krachtige rit van 10 km keerden we terug naar Mont Saint Jacques voor een heerlijke BBQ om af te sluiten met een leuke Quiz georganiseerd door Jo (waar we enkele pittige nieuwtjes te weten kwamen van sommigen onder ons  ). Met een drankje erbij konden we alweer napraten over de leuke dag die we beleefden.

Pilates en Bootcamp/IQ­run

Met volle goesting begonnen we zondag aan de dag. Het was net Sinterklaas en Kerstmis tegelijk want we kregen een grooote zak met nieuwe schoenen en kledij!!! Geen leuker cadeau voor een groep sportievelingen gepassioneerd door lopen!

Geheel in stijl en in onze spiksplinternieuwe outfit kregen we een lesje Pilates door Dennis. Hij gaf ons core stability oefeningen waarbij we aandacht besteden aan een goeie houding die we ook tijdens het lopen moeten nastreven.

Na het ontbijt gingen we verder met een bootcamp georganiseerd door Debbie en een IQ-run georganiseerd door Jo. Het werd een pittige maar zalige ochtend!

Klettersteig in Aywaille

Na de middag maakten we ons klaar voor klettersteig!

Dit is het gezekerd rotsklimmen/wandelen langs een staalkabel. O wat was dit spannend! Het werd een 2 uur durende tocht op de rotsen met een tokkeltochtje naar beneden om af te sluiten. Ik overwon mijn (beetje) hoogtevrees en genoot met volle teugen van deze activiteit! Bedankt aan Roderick en Robert om zoveel geduld te hebben op de berg toen ik ietsje trager ging omdat ik zo gefocust was :D.

10/10 voor sfeer en gezelligheid!

Ik zou epistels kunnen schrijven over HOE LEUK dit weekend alweer was (geen nood, ik houd het kort  ). Maar het moet gezegd dat het fantastisch blijft om met zo’n gevarieerde groep (zowel op vlak van leeftijd – 19 tot 84 jaar -, jobs, woonplaats,…) toch één passie te delen. Deze voor het hardlopen. We zijn allemaal zo blij dat we deel mogen uitmaken van dit team en prachtige herinneringen mogen verzamelen die we anders niet zouden beleven. I feel so blessed!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
2e Asics Frontrunner Nl Weekend Was Top - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
2e Asics Frontrunner Nl Weekend Was Top - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
2e Asics Frontrunner Nl Weekend Was Top - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
2e Asics Frontrunner Nl Weekend Was Top - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie