3 x fitness-oortjes getest en goedgekeurd?

Lopen en fietsen met een muziek is één iets. Dan geldt de regel: hoe lichter en hoe beter het in de oren blijft zitten, hoe beter. Maar in de fitness mag het al eens wat anders zijn. Ik testte 3 fitness-oortjes in een outdoor fitness en geef je hieronder mijn mening.

1. Fresh ’n rebel headphone

Pastel roze, ik blijf het een tof kleur vinden. De uitvoering is – in vergelijking met andere modellen – erg groot en het hield me wat tegen om het te gebruiken tijdens het sporten. Maar hij is erg licht (132 gram) en de kwaliteit van het geluid is top, de klank is heel erg zuiver. Doordat hij zelfs omgevingsgeluiden dempt is dit zeker niet aan te raden bij het lopen of het fietsen. Bij elke oefening die ik uitvoerde (zolang het niet lopen was), bleef de koptelefoon heel goed op mijn oren zitten. Door de geïntegreerde afstandsbediening hoefde ik mijn toestel niet meer boven te halen om een nummer te pauzeren.

Indien helemaal opgeladen is de batterij goed voor 6u luistergenot, zeker goed voor enkele fitness-sessies dus. Wil je toch liever geen Bluetooth gebruiken omdat dit energie slurpt van je smartphone? Dan zit er een krulkabel bij met een geïntegreerde afstandsbediening.

Deze oordopjes zijn ook beschikbaar in andere kleurtjes: zwart, blauw, muntgroen op smartphonehoesjes.nl en kost €59,95.4

2. Karrimor oorhaken

Deze fluogele oortjes van Karrimor worden met oorhaken achter de oren bevestigd. Zo blijven ze heel goed zitten. Het is een compacter design dan de vorige fitness-oortjes. De kwaliteit van het geluid is hier ook top, maar de omgevingsgeluiden zijn meer hoorbaar. Door de kussentjes zitten oortjes zacht op de oor.

Deze fitness-oortjes zijn – in tegenstelling tot de vorige – niet draadloos. De kabel is 1,2 meter. Deze oortjes kunnen eventueel wel gebruikt worden om te lopen omdat ze ook lichter zijn en goed blijven zitten. Maar als ik ze langer dan een half uur opheb, krijg ik wel pijn aan de bovenkant van mijn oren (maar dat ligt dan misschien weer aan de vorm van mijn oren :D).

De fitness-oortjes zijn ook te verkrijgen in zwart en roze en kosten €11,99.

3. JVC-oortjes

Deze zwarte JVC Gumy Ha-F14 oortjes zijn heel erg licht en klein. Daardoor blijven ze helaas niet altijd in mijn oren zitten tijdens het bewegen. Als ze wél in mijn oren blijven, voel ik ze bijna niet zitten door hun lichtheid. Ook om op te bergen is het erg handig, ze passen zelfs in mijn  broekzak!

De kabellengte is 1,2 meter en daardoor is hij ook niet draadloos. Er is een afstandsbediening in de kabel om de liedjes te monitoren.

Conclusie

Hoewel de Karrimor en JVC oortjes kleiner en lichter zijn, gaat mijn voorkeur van fitnessoortjes toch naar de Fresh ’n Rebel. Deze is duurder dan de andere maar de kwaliteit van de muziek is het best bij deze. Ook de look en feel is het hipst van deze koptelefoon vind ik. Voor gebruik in de fitness, maakt het niet uit dat hij zwaarder is.

Dit artikel is tot stand gekomen dankzij Smartphonehoesjes.nl waar je uiteraard ook gsm-hoesjes kunt kopen. Zelfs al voor de nieuwste Iphone X kun je er al hoesjes bestellen! Handig toch?!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
3 X Fitness Oortjes Getest En Goedgekeurd - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
3 X Fitness Oortjes Getest En Goedgekeurd - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
3 X Fitness Oortjes Getest En Goedgekeurd - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
3 X Fitness Oortjes Getest En Goedgekeurd - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie