5 redenen om naar Benidorm te gaan

Het is alweer een maandje geleden dat ik naar Benidorm ben geweest. De stad doet je wellicht denken aan de stoere Benidorm Bastards die er rondrijden in hun rollators. En eerlijk? Ik had me ook aan een groep bomma’s verwacht, maar wat was ik blij verrast eenmaal daar! Benidorm heeft echt zoveel meer te bieden en zeker voor de sportievelingen en foodies onder ons!

Benidorm City

Benidorm ligt vlak aan het strand en is een badplaats aan de Spaanse kust, de Costa Blanca. Ik vloog op Alicante (via de luchthaven in Oostende, heel erg handig als je in West-Vlaanderen woont!) en van de luchthaven in Alicante was het nog zo’n 40 km rijden met de auto naar Benidorm. De stad telt zo’n 70 000 inwoners en is enorm gegroeid aan bekendheid en is nu zelfs één van de bekendste badplaatsen in Europa.

Hotel Belroy

Aangekomen in Benidorm zag ik een prachtige blauwe hemel, heerlijk (zeker om te weten dat het toen zo’n hondenweer was in België!). Samen met 5 andere sport- en fitnessbloggers werd ik heel erg goed ontvangen in Hotel Belroy, vlak aan het strand en tegelijk ook middenin het centrum. Om nog maar van het ontbijt te zwijgen dat tot in de details afgewerkt was elke ochtend.

1) Lekker eten, yummie

Een eerste goeie reden om naar Benidorm te gaan is het lekkere eten. En zoals overal in Spanje is het eten echt niet zo duur. Ik heb er echt genoten van de heerlijke paëlla en tapas! Wil je fancy gaan eten ‘s avonds mét een prachtig uitzicht zelfs in het donker? Dan raad ik je zeker Hotel Villa Venecia aan. Wil je overdag zicht op zee? Ga dan lunchen in D-Vora Gastrobar en geniet!

2) Fenomenale zichten en prachtige natuur

Een volgende reden is dat werkelijk elk uitzicht daar prachtig is! Of het nu de skyline van Benidorm, een prachtig natuurgebied of de zee. Elk uitzicht is fantastisch!

3) Ideaal voor sportlovers

Zoals hierboven beschreven, ontdekten we heel veel trail running routes tijdens de jeeptour. Het is altijd zoveel leuker om te lopen in een mooie natuur of aan het strand. Ben je niet zo sportief aangelegd maar wil je wel bewegen? Maak dan gebruik van de elektrische fietsen. In Benidorm hebben ze vele plaatsen met fietsverhuur, zowel voor  koersfietsen, mountainbikes of elektrische fietsen. Daarnaast zijn er ook trainingsmogelijkheden op het strand of in de fun zone.

Wist je trouwens dat er binnenkort een heel groot sportstadium komt in Benidorm inclusief atletiekpiste? Toen wij er waren, waren de werken volop onder constructie. Het ziet er alleszins veelbelovend uit als we de plannen mogen geloven!

4) Altijd mooi weer, hello sunshine!

Zowel in de zomer als in de winter is het weer heel aangenaam in Benidorm. Er is sprake van een microklimaat door de bergen rond de stad waardoor het slecht weer Benidorm vaak niet bereikt. Benidorm is daarnaast een van de droogste strandstreken van Europa. Do I need to say more?

5) Benidorm half marathon

En last but not least, een goeie reden om naar Benidorm te gaan is omdat er een hele leuke race doorgaat begin maart! Namelijk de #benidormhalf marathon. De sfeer is er mega. Tegelijk met de sunset start de wedstrijd en dit zorgt voor adembenemende taferelen. Doordat de route heen en terug wordt gelopen is het parcours niet super uitgestrekt en staan er langs de volledige zijlijn mensen te supporteren. Waanzinnig leuk.

Helaas door mijn knieblessure, kon en mocht ik nog geen 21 km lopen. Maar gelukkig was er ook de mogelijkheid om 10 km te lopen (samen startend met de 21 km). Zo gezegd, zo gedaan. Daar liep ik 10 km in 55 minuten zonder pijn, yiiiihaaaa!!

Zelfs de volgende dag was ik nog trots en droeg ik nog mijn prachtige medaille :)

Bedankt Laura (van dienst Toerisme), lieve medebloggers en bedankt Benidorm voor de prachtige citytrip, see you next year ?!

Meer artikels

5 Redenen Om Naar Benidorm Te Gaan - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen samen met mij heel erg blij zijn (mijn plekje is reeds geresveerd als het bad morgen opnieuw opengaat ;) )! Niet alleen de binnenzwembaden gaan open, ook de verwarmde openlucht zwembaden met stroming! Jaja, je leest het goed! ik testte net voor de eerste lockdown een primeur in Kortrijk: eindeloos zwemplezier in een wel heel cool buitenzwembad! Lees er in deze blogpost alles over.

5 Redenen Om Naar Benidorm Te Gaan - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

5 Redenen Om Naar Benidorm Te Gaan - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon loop ik in...

Een tijdje terug hield ik bijna dagelijks het Instagram account van Rotterdam Marathon in de gaten. De inschrijvingen gingen snel, mijn vertrouwen of ik wel een marathon zou aankunnen, ging minder snel. Tot ik bevestiging kreeg bij Energy lab via NN running club dat die marathon na mijn knieblessure en met mijn conditie zou moeten lukken. Hoe dan ook, die 1e marathon is toch heel erg speciaal. Waar ik die zal lopen, vertel ik je in deze blogpost.

5 Redenen Om Naar Benidorm Te Gaan - Artikel - louisedelputte

Doel voor 2020: kan jij het al raden?!

Waaaah, ik kan/durf/mag het eindelijk vertellen: in april 2020 loop ik (fingers crossed) mijn eerste marathon ooit! Lees in deze blogpost waarom dit zo speciaal voor mij is en hoe ik aan mijn marathonavontuur begon.

5 Redenen Om Naar Benidorm Te Gaan - Artikel - louisedelputte

Swimsuits voor triatlons? Waarom, welke maat?

Begin juni dit jaar deed ik mijn eerste 1/8e triatlon en eind juni mijn eerste 1/4 triatlon. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige voorbereidingen. 1 aspect was het zwemonderdeel in open water. Of het nu gaat om 600 meter, 1  km of 3,8 km, wetsuits of swimsuits zijn daarbij heel erg handig. Waarom? Wat doen swimsuits precies? Hoe onderhoud je zo’n pakken? Je ontdekt het in deze blogpost.

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie