Disneyland Magic Run, u was GEWELDIG!

Wat. Een. Weekend! Het is nu donderdag en ik ben nog aan het bekomen van het zalige weekend in Parijs! Ik liep de halve Marathon tijdens het Magic Run Weekend in Disneyland Parijs. Tja ‘lopen’ is eigenlijk niet helemaal waar eigenlijk. Lees in deze blogpost hoe leuk het weekend was en hoe ik het ervan af bracht met die halve marathon.

Des Stars

Zaterdag morgen vertrokken mijn vriendin Bieke en ik vanuit Brussel met de TGV richting Marne-la-Vallée. Daar werden we opgewacht door Elodie van Disney in de centrale hal van het station. Nog een andere blogster Maïlis van de blog Mon Universe healthy met haar vriend kwamen toe. We waren dit jaar blijkbaar de enigste 2 blogsters die uitgenodigd waren, wat een eer!! Onze bagage konden we afgeven met de Disney Express die dit naar ons hotel bracht, luxe! Onze magen begonnen te knorren en onze honger werd gestild in Disney Restaurant Des Stars in de Walt Disney Studios (een park naast het échte Disneyland park). Het was een lekker buffet en we voelden ons toen al als echte ‘STARS’.

Rock ‘n Roller Coaster

Na de lunch besloten Bieke en ik om het rustig aan te doen. We starten met de Rock ‘n Roller Coaster. Voornemen om het rustig te doen, mislukt. Ik was vorig jaar al in Disneyland Parijs (lees die blogpost hier), maar deze attractie had ik nog niet gedaan. Na de Tower of Terror gingen we naar het het ‘échte park’ om alle attracties uit te testen. Tijdens alle fun door mochten we niet vergeten om in de runDisney Healthy & Welness Expo in de events arena binnen te springen om mijn bib nummer op te halen voor de run op zondag.

Hotel New York

We hadden even tijd om onze bagage uit te pakken in onze prachtige hotelkamer. We hadden zelfs zicht op de Space Mountain attractie.

Pasta Party

‘s Avonds waren we alweer uitgenodigd in de prachtige ballroomzaal konden genieten van een pasta buffet. Koolhydraten stapelen om de dag erna goed te kunnen lopen dus! Maar de dag was nog niet gedaan. Als je Disneyland bezoekt, mag je zeker de Disney Illuminations avondshow niet missen! Dit is zoooo indrukwekkend en mooi! Tijdens die show zagen we zelfs 2 jongens op de knieën gaan om hun vriendin ten huwelijk te vragen, als dat niet magisch is ;).

Run Disney 1/2 Marathon

Na een kort nachtje (lees: 5u slaap) ging de wekker af om 5u30. Er werd een ‘early breakfast’ aangeboden om 5u, maar dit hoefde niet voor mij aangezien ik vaak op nuchtere maag loop. Om 6u30 startte mijn startvak (A) dus stond ik daar mooi klaar rond 6u15 in mijn Sneeuwitje kostuum. Gelukkig was er veel animatie (oa. Cruella De Vil entertainde ons) tot het startschot van de Val d’Europe Half Marathon afging om 7u.

Hoewel het wat regende bij de start was de sfeer geweldig! Bijna iedereen was verkleed in één of ander Disneyfiguur. De eerste 8 km liepen we in en rond het Disneyland park. Er stonden ook overal Disneyfiguren langs het parcours waarmee je op de foto kon. Soms was het even aanschuiven in een rijtje maar eigenlijk ging het snel vooruit. Dit kwam wellicht mede omdat ik in het eerste vak stond (van de vijf).

Omdat ik zelf nog steeds een revalidatieschema volg (wegens mijn ITB knieblessure waarvan ik nu herstel), mocht ik van mezelf daar niet van afwijken en mocht ik maar 45′ lopen. Met de fotostops meegeteld werd dit 50′ en liep ik 8,5 km om vervolgens de rest uit te wandelen. Het leukste 1e deel zat er helaas al op en het 2e deel van de halve marathon vond grotendeels plaats rondom het park. Gelukkig stonden er overal leuke muzikanten, dansgroepjes, zangers, entertainers,… langs de zijlijn. Ook was er veel bevoorrading met Vittel en energiebars/bananen. Vele mensen dachten dat ik niet meer kon en dat ik daarom wandelde. Hoeveel ik ‘Allez Blanche Neige, Courage‘ heb gehoord, ik kan het niet meer op 2 handen tellen. 1 iemand nam zelfs mijn handen vast en wilde me meetrekken :-). Enerzijds vond ik het superlief, anderzijds wilde ik bewijzen dat het niet aan mijn conditie lag en wilde ik opnieuw lopen ;). Gelukkig kon ik mezelf bedwingen en wandelde ik verder aan een pace van 8:30/km. Zo kwam ik na 21,2 km en 2u40 aan.

Mooiste Medaille

De laatste 100 meter heb ik toch wat gelopen want ik had ook nog zoveel energie over en de knie wilde helemaal mee. De mooiste medaille ter wereld maakte de ongelofelijk magische loopwedstrijd af. Mensen die vrijdag 5 km, zaterdag 10 km en zondag 21 km liepen, kregen een extra medaille. Liep je nog eens in één kalenderjaar zowel de  Disneyland® Paris – Val d’Europe Halve Marathon als de Walt Disney World Marathon presented by Cigna (of een runDisney Halve Marathon in Walt Disney World Resort in Florida) dan kreeg je zelfs nog  een 6e medaille bovenop( lees hier meer over de medailles.)

VIP Fast Pass

Bieke liep de halve marathon niet mee, maar sportte in de plaats in de fitness van het hotel om daarna nog eens te zwemmen in het binnen- en buitenzwembad. Na de loopwedstrijd konden we nog genieten van een Runners breakfast op vertoon van het rugnummer. Maar veel moesten we niet eten want om 13u was er alweer een heerlijke lunch op Oosterse wijze voorzien in het Agrabah restaurant in het Disneyland Park. ‘s Middags mochten we opnieuw het park ontdekken. En wat het leukste was? Wij hadden een VIP fast pass waarmee we telkens de lange wachtrijen mochten voorbij steken. Zo konden we superveel attracties doen op korte tijd. Dat was echt super! Behalve de Star Wars Hyperspace mountain (was gesloten) hebben we bijna op alle attracties gezeten.

Disney City Parade

Het weekend was echt FORMIDABEL! Dit voelden we ook aan onze benen (zaterdag hadden we 20 000 stappen gezet, goed voor zo’n 20 km. Zondag had ik 20 000 stappen gezet tijdens de halve marathon om ‘s middags ook nog eens 20 000 stappen te zetten.) Ons weekendje eindigde met een prachtige parade doorheen de straten van Disneyland. Moe maar voldaan keerden we terug naar huis met een rugzak vol magische herinneringen. See you next year? Wij beginnen alvast met dromen.

Alle foto’s in deze blogpost zijn genomen met de Huawei P20.

Meer artikels

Disneyland Magic Run U Was Geweldig - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

Disneyland Magic Run U Was Geweldig - Artikel - louisedelputte

Mijn 1e marathon loop ik in...

Een tijdje terug hield ik bijna dagelijks het Instagram account van Rotterdam Marathon in de gaten. De inschrijvingen gingen snel, mijn vertrouwen of ik wel een marathon zou aankunnen, ging minder snel. Tot ik bevestiging kreeg bij Energy lab via NN running club dat die marathon na mijn knieblessure en met mijn conditie zou moeten lukken. Hoe dan ook, die 1e marathon is toch heel erg speciaal. Waar ik die zal lopen, vertel ik je in deze blogpost.

Disneyland Magic Run U Was Geweldig - Artikel - louisedelputte

Doel voor 2020: kan jij het al raden?!

Waaaah, ik kan/durf/mag het eindelijk vertellen: in april 2020 loop ik (fingers crossed) mijn eerste marathon ooit! Lees in deze blogpost waarom dit zo speciaal voor mij is en hoe ik aan mijn marathonavontuur begon.

Disneyland Magic Run U Was Geweldig - Artikel - louisedelputte

Swimsuits voor triatlons? Waarom, welke maat?

Begin juni dit jaar deed ik mijn eerste 1/8e triatlon en eind juni mijn eerste 1/4 triatlon. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige voorbereidingen. 1 aspect was het zwemonderdeel in open water. Of het nu gaat om 600 meter, 1  km of 3,8 km, wetsuits of swimsuits zijn daarbij heel erg handig. Waarom? Wat doen swimsuits precies? Hoe onderhoud je zo’n pakken? Je ontdekt het in deze blogpost.

Disneyland Magic Run U Was Geweldig - Artikel - louisedelputte

Mijn eerste ‘triatlon’-ervaring en de aanloop ernaar toe

Vorige week deed ik mee aan een event waarvan ik nooit had gedacht dat ik dit ooit zou doen. Een achtste triatlon, de Poco Loco Roeseltriatlon 2019. In mijn ogen was een marathon het mooiste sportieve doel die je kon behalen. Tot mijn knieblessure in juni 2017 die droom aan diggelen sloeg (ik zat net aan de helft van mijn marathontraining). Ik moest op zoek naar alternatieven voor lopen. Het werd fietsen en zwemmen. De link naar triatlon werd snel gelegd. Lees hier mee hoe ik me voorbereidde en alles beleefde.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie