Doel voor 2020: kan jij het al raden?!

Waaaah, ik kan/durf/mag het eindelijk vertellen: in april 2020 loop ik (fingers crossed) mijn eerste marathon ooit! Lees in deze blogpost waarom dit zo speciaal voor mij is en hoe ik aan mijn marathonavontuur begon.

Bucket list on hold

3 jaar geleden was ik in al mijn enthousiasme beginnen trainen voor een marathon. Elke dag, zonder plan, waar en wanneer ik wou. Ik liep vlot een halve marathon maar zoals je kunt denken: ik liep teveel en ongecontroleerd. Op een bepaald moment liep ik bijna elk weekend een wedstrijd. Het was gewoon teveel. Hello knieblessure (ITB)! Na bijna 2 jaar zoeken naar de oorzaak, doktersbezoeken, steunzolen uitproberen, proberen en opnieuw pijn hebben,... was de topic 'een marathon lopen' helemaal naar onderen gedaald op mijn bucket list.

My first (1/4) triatlon

Tot veeeel rust, foamrollen, fysiosessies, stretchen, core stabily oefeningen, mobility oefeningen mij opnieuw kracht gaven. En de halve marathon van Brussel (mei 2019), mijn eerste achtste triatlon (begin juni 2019), mijn eerste kwart triatlon (eind juni 2019) en mijn verste afstand tot nu toe 23 km trailrun in Zonnebeke - pijnvrij - mij hoop en vertrouwen gaven om verder te doen.

NN Running club

In oktober / november durfde ik eindelijk opnieuw dromen van die 1e marathon. Maar ik moest én zou het anders doen dan de 1e keer... Ik had het geluk dat NN Running club mij een loopanalyse, DEXA scan en trainingschema aanbood! JUST WHAT I NEEDED. Ik ging met een klein hartje naar Energy Lab te Gent (nog steeds bang om opnieuw te horen 'die marathon zeg je best uit je hoofd'). Maar wonder boven wonder ging de looptest goed, bleek mijn conditie zeker niet slecht en ik hoorde zelfs de term 'sub 4' vallen. Ik begon te glunderen. Uit de DEXA scan bleek echter wel dat mijn vetpercentage iets te hoog wass. Elke kilogram extra gewicht is qua belasting x 3 op die knie, maar daarover later meer...

Train hard, get strong

Zo ben ik nu in week 5 van mijn trainingschema (eerder durfde ik het echt niet vertellen, nog steeds uit schrik dat ik toch opnieuw pijn zou krijgen en mijn marathondroom voorgoed mocht opbergen). Om de belasting op mijn knie zo min mogelijk te houden, train ik nu gedurende heel mijn marathon trainingschema 3 x per week ipv de 'normale' 4 x per week. 1 x intervaltraining, 1 korte duurloop en 1 langere duurloop. Af en toe combineer ik dit met een moutainbiketocht in het weekend en zwemsessies tijdens de week.

Fingers crossed

Dus ik blijf met een bang hartje hopen (en lopen) dat de knie nog altijd meewil. Daarnaast geniet ik heel erg hard van elke training. Na een 'stopperiode' besef je heel erg goed wat je gemist hebt en geniet je des te meer wanneer het weer kan. Af en toe geef ik hier een update van mijn marathonschema dus houd mijn blog zeker in de gaten.
Binnenkort deel ik tenslotte mee welke marathon het precies wordt. Kan jij het al raden?!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Doel-voor-2020-kan-jij-het-raden?

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie