Electrofitness: I feel so electrified!

Electrofitness, ik had er wel al eens over gehoord. Maar toen ik las op Facebook dat dit ook in Roeselare kon, trok ik mijn sportschoenen aan en ging ik op onderzoek. Ik maakte niet alleen kennis met deze vernieuwende vorm van fitness, maar ook met een ambitieuze zaakvoerster. Tine wil verder gaan dan enkel electrofitness bij Body Invest. Lees hieronder mijn ervaring na 6 sessies electrofitness of ook wel E-fit genoemd.

Wat is electro-fitness precies?

E-fit maakt gebruik van EMS technologie. EMS staat voor Electro Musculaire Stimulatie. Het is een effectieve methode die al decennia lang wordt toegepast door artsen, fysiotherapeuten en topsporters. De work-out duur slechts 20 minuten voor hetzelfde resultaat van 90 minuten sporten. Dit omdat er 36 000 spiercontracties plaatsvinden. Ideaal als je weinig tijd over hebt om te sporten, me dunkt!

Hoe werkt E-­fitness?

Ik moet een speciaal pak (broek + truitje) aandoen om aan de workout te beginnen. (Dit pakje kost €49 in aankoop bij de opstart) Waarom? Deze kledij zou de electro-impulsen beter geleiden vergeleken met andere sportkledij. We gaan van start met het natmaken van de electropads die bevestigd zijn op een vest, broek en kuitgordels die ik moet aantrekken. De electropads sturen de verschillende impulsen naar de spieren, vetlaag, bindweefsel en huid.

De 10 spiergroepen (biceps, triceps, borst, rug, onderrug, buik, zitvlak, quadriceps, hamstrings en kuiten) en het impulsprogramma naar keuze (vetverbranding, platte buik, bodyshaping, anticellulite, toning & postnataal, bodybuilding, pijnreductie en revalidatie) worden apart ingesteld om optimale resultaten te behalen.

Aangezien de sessies individueel zijn, kunnen ze aangepast worden aan de hand van je eigen doelstellingen, probleemzones, conditie en eventuele rug- en gewrichtsklachten. Je kiest dus volledig zelf waaraan je wil werken. Omdat er altijd wel wat vet afkan, ging ik voor het vetverbrandingsprogramma ;).

Wat belooft E­-fit?

E-fit belooft verschillende zaken:

  • Versteviging van dieperliggende (en meest verwaarloosde) spieren
  • Meer dan 90% spiervezelstimulatie ipv 30%
  • Snel voelbare en zichtbare (sport)resultaten, 18 x meer resultaat dan gewone fitness
  • Aanzienlijke verhoging van de stofwisseling waardoor het jojo-effect geëlimineerd wordt
  • Anti-cellulite effect
  • Strakkere huid, en good bye spataderen
  • De aanpak van hardnekkige probleemzones die moeten weggewerkt worden
  • Geen gewrichtsbelasting, dus ook verminderde rug- en gewrichtsklachten

Let’s get E­-fit!

Wie dacht dat je bij electrofitness 20 minuten kan chillen, heeft het mis! De work-out duurt slechts 20 minuten, maar het zijn 20 minuten om ‘U’ tegen te zeggen. Nadat de electro-impulsen ingesteld zijn per spierzone (dit voelt aan als harde tintelingen die doorheen je lichaam zinderen), starten de oefeningen. De duur van de impulsen varieert naargelang het gekozen programma. Ik voer niet enkel lichaamseigen oefeningen uit, maar ook oefeningen met een fitball, krachtball, gewichtjes, kettlebells en een Bosu Balance. Dit zowel staand, liggend als op de step. (De oefeningen kunnen ook uitgevoerd worden op een crosstrainer.)

De oefeningen zijn heel kort maar krachtig. Doordat ik aangesloten ben aan het E-Fit toestel voel ik ook alle oefeningen tot het diepste vezeltje in mijn spieren door de prikkels die ik krijg. Gemakkelijke oefeningen lijken plots veel zwaarder dan anders. Het is dan ook heel motiverend dat Tine telkens de oefeningen mee uitvoert (en corrigeert waar nodig) en de duur van de impulsen mee aftelt. De 20 minuten gaan voorbij voor je het beseft.

Achteraf krijg ik nog een lymfedrainage (dit voelt aan als een massage) om stijve spieren en krampen achteraf te vermijden. Za-lig! Na de 1e sessie was ik heel erg stijf. Maar naargelang de sessies vorderden, verdween die stijfheid.

Wat kost E-­fit?

Een electrofitness-sessie kost normaalgezien zo’n €35/sessie maar dit bedrag varieert naargelang het programma dat je kiest (ook mogelijk in combinatie met lichaamsanalyse, voedingsadvies en personal training, later hierover meer dus houd onze blog zeker in de gaten!).

Goeie voornemens voor 2017 die eraan komt? Goed nieuws! Want als je nu nog intekent (vóór 31/01/2017) kun je aan €399 2 of 3 x per week gaan efitten. Dus hoe vroeger je intekent, hoe meer voordeel je doet.

Wil je weten welke prijs voor jou nu effectief van toepassing is? Neem dan telefonisch contact op met Tine via: 051 24 49 83 of via de Facebookpagina.

Mijn mening over electrofitness?

Eerlijk gezegd vond ik het eerst ‘de moeite niet’ om mijn sportkleren aan te trekken voor 20 min. sport, tot ik de 1e sessie achter de rug had! De oefeningen zijn zo intens dat je ze effectief kunt vergelijken met 90 minuten sporten in de fitness. Je voelt precies ook dat de spieren tot diep in de kern gestimuleerd worden en dat andere spieren dan normaal getraind worden. Doordat de oefeningen slechts 20 min. duren, is tijdsgebrek geen excuus meer! Ik zou zeker niet alle andere sportsessies laten vallen en enkel electrofitnessen, maar ik zie het wel als een ideale aanvulling! Zeker als je een bepaald doel voor ogen hebt (zie hierboven), kan E-fit een goeie stimulans zijn! E-fit is niet goedkoop, maar je krijgt er wel de efficiënte oefeningen, de rustige omgeving (byebye overvolle fitness), persoonlijke begeleiding, advies en coaching bij. Je moet ook niet elke dag gaan om verandering te zien, 2 keer per week zou optimaal zijn.

Nog niet helemaal overtuigd? Vraag hier je proefsessie aan en ontdek wat E-fit met jouw lichaam doet!

Enjoy & get electriied!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Electrofitness I Feel So Electrified - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Electrofitness I Feel So Electrified - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Electrofitness I Feel So Electrified - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Electrofitness I Feel So Electrified - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie