Getest: de gloednieuwe Asics Dynaflyte

Lopen. Ik doe het al jaren. Zalig vind ik het. En loopschoenen die ik al verslonden heb, ik ben de tel kwijt. Wat ik wel nog weet is dat ik bij het kopen van schoenen altijd moet kiezen tussen comfort OF snelheid. Comfort voor je voeten omdat het materiaal van de schoenen zorgt dat je voet goed zit en dat je zonder pijn kunt lopen. OF een lichtere schoen om nog sneller te lopen. Maar Dynaflyte van Asics belooft dé schoen voor een dynamische, compromisloze rit voor de loper die het allemaal wil: snelheid, comfort en prestaties op elke afstand. De DynaFlyte lijkt een nieuwe innovatieve hardloopschoen. Dat móest ik uittesten!

Voor snelle wedstrijden én lange runs

Omdat snelle wedstrijdschoenen vaak niet comfortabel genoeg waren voor lange runs ontwikkelde Asics een nieuwe schoen. De Dynaflyte werd eind juni gelanceerd in New York op 5th Avenue. Het werd de lichtste cushioning (‘kussentjes‘)-schoen ooit voor lopers die óók snelheid willen halen. De combinatie van het lichtgewicht en een goeie demping zorgt ervoor dat lopers tempo kunnen maken en volhouden op elke afstand. Ook je bankrekening zal je dankbaar zijn dat je geen twee verschillende loopschoenen moet kopen, maar hetzelfde paar voor 2 doeleinden kunt gebruiken  .

Het gewicht van DynaFlyte duikt met 270 gram onder de grens van 300 gram, wow! Met deze lichte schoen maakt elke hardloper de voorwaartse uitvalpas veel gemakkelijker. Waardoor je bij het lopen minder onnodige energie verspilt. De DynaFlyte beschikt daarnaast na de revolutionaire MetaRun van Asics als eerste over de nieuwste technologie van de FlyteFoam tussenzool.

FlyteFoam is Asics’ gepatenteerd lichtgewicht- en dempingstechnologie heeft je steeds meer het gevoel dat je vliegt. De demping voldoet aan de hoogste normen die noodzakelijk zijn voor lange afstanden of dagelijks gebruik. Toch is de zool nog 55 % lichter dan EVA (= materiaal dat standaard wordt gebruikt). Na 3 jaar ontwikkeling, onderzoek en tests op het Asics Institute of Sport Science in Japan werd die zool gelanceerd, jawadde!

Lopen op paarse wolkjes

De FlyteFoam tussenzool die bevestigd is over de hele lengte is gemaakt om beter zijn vorm te behouden tijdens het lopen. Dit responsieve dempingssysteem zorgt ervoor dat je meer energie
uit elke pas kunt halen. Met de Dynaflyte wordt dus elk potentieel benut met maar één doel: snelheid halen.

Het comfort van de DynaFlyte heeft net zoals de Asics Nimbus 17 de beste cushioning technologie van alle Asics loopschoenen. Maar het grote verschil tussen Dynaflyte en Nimbus is het gewicht. De Dynaflyte loopschoen is nóg lichter. DynaFlyte combineert een strak minimalistisch ontwerp met frisse kleurtjes. Handig om te combineren met je flashy loopoutfits!

DynaFlyte is presteren in stijl

Getest én goedgekeurd

Toen ik de schoenen ontving van Asics (thank you so much!) stond ik te popelen om ermee te gaan lopen! Het eerste tochtje dat ik ermee liep was 15 km. Ik wou de schoen direct uitgebreid testen en liep op 3 soorten ondergrond: beton, aarde en op de Finse piste. Het loopt inderdaad heel prettig (op elke soort ondergrond) met deze schoenen aan en je voelt bijna niet dat je schoenen aanhebt door zijn lichtgewicht. Ze zijn werkelijk zo licht als een veertje! Hoewel voor mij snelheid geen prioriteit is tijdens mijn trainingen, is deze factor toch mooi meegenomen. Ik heb het gevoel dat ik mijn lichaam minder belast tijdens het lopen met minder zware loopschoenen.

Ik voel dat ook de demping goed zit want heb nog nooit last gehad aan mijn knieën of lies sinds ik ermee loop. Het lijkt echt soms alsof ik op wolkjes loop! Ik loop er nu al enkele weken mee rond en de schoenen zitten nog altijd als gegoten. Dus wat comfort betreft, biedt de schoen voor mij wat hij belooft! Als dit paar versleten is, ben ik misschien wel geneigd om mij een 2e paar Dynaflytes aan te schaffen. De naam alleen al is zo cool ;). Ook het kleurrijke ontwerp mag er zijn!
Getest én goedgekeurd, die Dynaflytes!

De prijs voor de loopschoenen is ongeveer: €160, afhankelijk van winkel tot winkel.

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Getest De Gloednieuwe Asics Dynaflyte - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Getest De Gloednieuwe Asics Dynaflyte - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Getest De Gloednieuwe Asics Dynaflyte - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Getest De Gloednieuwe Asics Dynaflyte - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie