Getest: Dragon X1S Transitions – skibril

Naast een goeie ski/snowboardjas en – broek is ook een skibril héél erg belangrijk! Je hebt niet alleen een bril nodig op donkere sneeuwachtige dagen maar ook op zonnige dagen. Onlangs kwam Dragon Alliance op de proppen met een skibril die zich aanpast aan béide weersomstandigheden. Vertrek je binnenkort ook op skivakantie? Ontdek dan de Dragon X1s Flux Pink Transitions Light Rose skibril!

Transition Lens Technologie

Doordat de bril uitgerust is met de Transition Lens Technologie, is de lens zo aangepast dat de tinten automatisch aanpassen op basis van zonlicht en dus op basis van de verschillende weersomstandigheden. Afhankelijk van het weer laat de lens 28 tot 70% licht toe. Zo hoef je geen lenzen te veranderen of een andere bril aan te doen als het weer snel omslaat in de bergen, winwin. De bril houdt ook 100 % UVA en UVB stralen tegen.

Super AntiFog technology en kleuroptimalisatie

Doordat er een luchtlaag zit tussen de lenzen van de bril, bedampt de bril nooit, zelfs niet als het heel erg koud is. Bij elk weer zijn de kleuren door de bril ook optimaal. Door de transitie van de lens wordt het contrast groter en zo is je dieptezicht beter. Toch wel handig als je de hoopjes sneeuw ziet liggen tijdens het boarden!

Door de kussentjes in de bril (3 lagen schuim met hypo-allergene micro fleecevoering) zit de bril heel goed op je voorhoofd, neus en wangen. De bril is ook heel licht. Je voelt bijna niet dat je een bril op hebt.

Hoewel er hier en daar al wat sneeuw is gevallen in België komt deze skibril hier niet helemaal tot zijn recht. Daarom nam ik deze Dragon X1 bril met plezier mee naar Oostenrijk (Zillertal – Mayerhofen) om deze nog beter te kunnen testen!

Getest én goedgekeurd?

Zeg nu zelf, deze bril oogt toch al 10 keer mooier op een sneeuwtapijt?!

Op reis hadden we zowel bewolkt weer als zon met een felblauwe hemel, ideaal om bij alle weersomstandigheden de bril uit te testen! But first… Let me take a selfie 

O ja, ik was al fan in België en werd helemaal fan van de Dragon Alliance bril in Oostenrijk! Mijn wacht was altijd – bij elk weer- goed. Als het erg donker was had iktoch nog goed (diepte)zicht in de sneeuw. Als er wat meer licht verscheen aan de horizon, voelde ik bijna de lens van de bril veranderen van tinten. Dus die transitie technologie waarvan sprake is, doet zijn benaming alle eer aan. Ik had nog een andere skibril mee voor slechte weersomstandigheden, maar ik heb die mooi in mijn valies gelaten ;-).

Zoals je ziet op de foto hieronder, is de lens hier helemaal donker verkleurd.

Zonnebril vs Dragon Alliance Skibril

We hadden het geluk dat we enkele prachtige dagen hadden op reis. Omdat ik ook enkele zonnebrillen meehad, dacht ik: laat me even switchen van de skibril naar mijn zonnebril. In stilstand was dit qua zicht vergelijkbaar. Maar:

  • Ik had nog niet stilgestaan bij het verschil in temperatuur. Bij de zonnebril kwam tijdens het boarden wind ‘binnen’ via de zij- en bovenkanten van mijn zonnebril die open waren waardoor het toch opmerkelijk frisser aanvoelde.
  • Mijn ogen begonnen te tranen onder mijn zonnebril waardoor mijn zicht bijgevolg minder werd.
  • Mijn zonnebril bedampte af en toe als ik mijn mondbescherming (de gekende ‘beufkes’) aandeed waardoor ook mijn zicht verdween.

Conclusie: een goeie skibril is echt belangrijk, ook bij stralend weer!

6 modellen voor mannen en vrouwen

Er bestaan 3 modellen in deze reeks voor mannen: X1 en 3 modellen X1s voor vrouwen die wat smaller zijn. De kleuren waarin de bril beschikbaar is, zijn: zwart, geel en zacht roze.

Omdat ik graag matchy matchy ben, combineerde ik mijn bril met mijn snowboard en ging ik voor lichtroze ;-). It’s a girly thing, I guess.

Deze bril is niet erg goedkoop (€269), maar de prijs-kwaliteitverhouding zit zeker goed. De bril is top! Een goed zicht (bij alle weersomstandigheden) is goud waard op skireis. Een aanrader als je het mij vraagt!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Getest Dragon X1s Transitions Skibril - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Getest Dragon X1s Transitions Skibril - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Getest Dragon X1s Transitions Skibril - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Getest Dragon X1s Transitions Skibril - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie