Herbalife – 1 maand later en 2.5 kg lichter

Belofte maakt schuld. Ik zou 3 maanden de shakes van Herbalife uittesten, geen alcohol drinken en de kilo’s proberen kwijt te geraken. Na een maand besef ik dat 10 kg in 3 maand misschien niet zal lukken en vandaar focus ik nu vooral op het verliezen van cm’s, het dalen van mijn vetpercentage en het stijgen van mijn spiermassa. Lees in deze blogpost wat ik gegeten heb de voorbije maand en wat mijn resultaten zijn.

Herbalife voedingsprogramma

Ontbijt

’s Morgens rond 7u (thuis) start ik de dag met een glas water met een scheutje aloë planten
concentraat. Daarna drink ik rond 8u de maaltijdvervangende voedingsshake (op mijn werk) die ik de avond ervoor klaargemaakt heb. Die shake dient als vervanger van een evenwichtig en gezond ontbijt (in een volgende blogpost vertel ik je daarover meer).

Tussendoortjes

Rond 10u is het tijd voor een tussendoortje. Ook om rond 15u eet ik nog een tussendoortje. Dit kan zijn: stuk fruit, mager yoghurtje, gezond koekje (+/-100 kcal) en ik eet altijd maar 1 koekje per dag. Dus afhankelijk van wat ik ’s morgens eet als tussendoortje, eet ik ’s middags iets anders. Mijn lievelingskoekjes zijn die van Special K (99 kcal en lekker crunchy), de repen van Fitness (en de proteïnereep van Herbalife zelf. Deze bevat ongeveer 140 calorieën en bijna 10 g hoogwaardige zuivelproteïne, wat kan helpen bij het opbouwen van magere spiermassa.

Lunch

In het begin at ik om 12u maar 2 volkoren boterhammen ’s middags met beleg (kalkoen, kaas light en kippewit maar ook soms vleessla en preparé) en een soepje. Maar al gauw merkte ik dat ik naar de avond toe toch honger begon te krijgen en snakte ik naar zoetigheid. Aangezien ik ook vaak 4 à 5 keer sport per week werd er door mijn coach aangeraden om toch dit aantal boterhammen te verdubbelen naar 4. Als je lichaam niet genoeg energie aangeleverd krijgt zal het blijven schreeuwen om een snelle aanvoer van energie (de zogenaamde cravings). Dus ik moest meer gaan eten dan ‘normaal’! Maar het werkte: ik had voor de rest van de dag nooit echt honger en kon mezelf volledig beheersen. Als ik meer tijd heb probeer ik die broodmaaltijd ook te vervangen door quinoa of rijst met groentjes en kalkoen/kip.

Diner

’s Avonds eet ik altijd een maaltijd naar keuze maar ik zorg ervoor dat ik een half bord groenten eet, een vierde aardappelen/pasta/rijst/brood en een vierde vlees of vis.

Heel de dag door

Gedurende de hele dag drink ik 2 liter water (zelfs 3 liter als ik ga sporten). 1 liter water meng ik met frambozenkruiden waardoor mijn water lijkt op koude thee, heel lekker en goed voor de darmen. Ik drink eigenlijk sinds 1 februari niet veel frisdrank meer (tot nu toe enkel eens twee Looza Ices gedronken en een Tonissteiner Citroen – omdat heel de avond water tijdens het uitgaan toch wel redelijk saai is). Als je (structureel) weinig eet gedurende heel de dag, gaat je lichaam in ‘spaarstand’ en dan vertraagt de stofwisseling en is afvallen bijna onmogelijk. Dat is een fout die ik de voorbije jaren toch wel af en toe gemaakt heb: ik probeerde zo weinig mogelijk te eten om af te vallen… Lesson learned.

Resultaten week 1

Vol goeie moed was ik mijn eerste week van februari gestart en ik had alles gedaan ‘volgens het boekje’. Maar de resultaten op de weegschaal van mijn coach vielen wat tegen (op mijn
weegschaal thuis was ik wel 1,9 kg kwijt!). Meer zelfs, mijn vetpercentage, mijn metabolische leeftijd was gestegen en mijn aantal kg spieren waren licht gedaald tegenover mijn startdatum. Gelukkig kon mijn coach Bjorn mij ervan overtuigen dat je lichaam soms tijd nodig heeft om zich aan te passen en dat ik mij niet mocht laten beïnvloeden door die resultaten. (En stiekem was ik ook wel blij met de bijna 2 kg minder op mijn eigen weegschaal ) Uiteindelijk zijn het de cijfers op het einde van die drie maand die belangrijk zijn.

Resultaten week 2

Omdat week 1 niet zo goed was, wou ik er precies nog meer voor gaan zodat week 2 wel goed zou zijn. Op elk vrij moment ging ik dan ook naar de fitness. En loon naar werk! Want de tweede week was ik 1,7 kg kwijt op de weegschaal van mijn coach, maar daarvan was 1,4 kg puur vetverlies! Mijn spiermassa was heel licht gedaald maar dat had te maken met mijn algemeen gewicht die lager lag ten opzichte van de week daarvoor. Mijn waterpercentage lag daarentegen hoger dan de week daarvoor, maar dat kan wel variëren van dag tot dag.

Resultaten week 3

Met een bang hart liet ik me meten in week 3. Hoewel ik niet echt gezeurd had, had ik volgens mij wel meer gegeten dan de week ervoor, allemaal toegestane ingrediënten, maar grotere
porties dan de week daarvoor . Ook cashewnoten en walnoten (gezonde vetten maar veel kcal) kon ik 2 keer die week niet links laten liggen. Maar dan denk ik ook: nog altijd beter om noten te eten dan chips, koekjes, ijs en snoep. Ik was wel 400 gr kwijt in kilo’s, maar er was 1 % vetpercentage bij, ai. Ik kon toch beter op zoek naar een vervanger voor mijn boterhammen met vleessla en preparé…

Resultaten week 4

Een kleine ‘tegenvaller’ was dat ik maandag 22 februari startte met mijn trainingsschema voor
de 20 km van Brussel (blogpost daarover volgt). Dit betekende dat ik niet meer 5 à 6 keer per
week kon sporten zoals de weken daarvoor, maar volgens de planning moest ik 3x/week rusten. Nu, uiteindelijk wil ik wel groeien naar een realistische levensstijl voor mezelf (als ik dan op het goeie gewicht zit) en daarin past 4x/week sporten beter dan 5 à 6 keer. Zoals ik dacht waren de resultaten niet zo positief: ik was 800 gram verzwaard en mijn vetpercentage was gestagneerd. Ik zat even in een dipje omdat ik het gevoel had dat het zo traag ging en ik geen verschil zag, maar toen ook weer overtuigde mijn coach Bjorn om te blijven doorgaan. En met nieuwe goeie moed ben ik bezig aan week 5!

Eindverdict

Uiteindelijk weeg ik dus in 1 maand 2,5 kg minder, is mijn vetpercentage 1% gedaald (lijkt niet
veel maar dit is dus ongeveer 1,5 kg puur vetverlies), mijn metabolische leeftijd is gedaald met
2 jaar, mijn spiermassa is ongeveer gelijk gebleven en mijn visceraal vet is gedaald van 3 naar
2,5.

Mijn eindconclusie zal ik maken na 3 maand want soms kun je niet altijd 100%
vertrouwen op de weegschaal in zo’n korte tijd (is altijd afhankelijk van tijdstip van meten,
van waterinname, van laatste sportsessie,…) I’ll keep you posted!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Herbalife 1 Maand Later En 2 5 Kg Lichter - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Herbalife 1 Maand Later En 2 5 Kg Lichter - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Herbalife 1 Maand Later En 2 5 Kg Lichter - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Herbalife 1 Maand Later En 2 5 Kg Lichter - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie