Mijn 1e marathon loop ik in...

Een tijdje terug hield ik bijna dagelijks het Instagram account van Rotterdam Marathon in de gaten. De inschrijvingen gingen snel, mijn vertrouwen of ik wel een marathon zou aankunnen, ging minder snel. Tot ik bevestiging kreeg bij Energy lab via NN running club dat die marathon na mijn knieblessure en met mijn conditie zou moeten lukken. Hoe dan ook, die 1e marathon is toch heel erg speciaal. Waar ik die zal lopen, vertel ik je in deze blogpost.

In België?

Via de Asics Frontrunner community heb ik het geluk om vele Internationale vriendschappen te kunnen opbouwen. En van alle loopvrienden - die al vele marathons op de teller hebben - hoor ik vaak hetzelfde: 'België is een saai loopland.' En volgens hen wel om deze redenen:

  • 'Op sommige wedstrijden staat er soms amper volk langs de zijlijn.'
  • 'De start en de finish zijn helemaal niet indrukwekkend in België.'
  • 'Het parcours is vaak heen en terug en niet gevarieerd.'
  • 'In België zijn de medailles zo basic.'

Nadat ik al vele foto's zag van buitenlandse marathons geloof ik hen ergens wel... Daarom besloot ik al een tijdje geleden om mijn 1e marathon sowieso niet in België te lopen. Hopelijk kan ik ooit de vergelijking maken tussen een Belgische marathon en een buitenlandse marathon. Maar laat ons eerst focussen op die 1e marathon :).

In Nederland?

Nederland lijkt veel meer een loopland te zijn dan België. Toch op vlak van leuke loopwedstrijden. Van vele Nederlanders hoor ik dan ook alleen maar positieve verhalen over de marathon in Rotterdam. 'De start en finish zijn heel erg mooi.' 'Er staan bijna het volledige parcours lang mensen om je aan te moedigen.' De sfeer is er fantastisch.' Uit de reacties op mijn Instagramaccount op mijn post over mijn doel van 2020 zag ik vaak 'Marathon Rotterdam' terugkomen maar Marathon Rotterdam wordt het niet. Ik stond nochtans wél op het punt om een ticket te bestellen van de laatste wave die verkocht werd tot...

...ik een mailtje kreeg van een sportdienst...

Ik krijg wel vaker mailtjes met vragen tot leuke samenwerkingen. De een al wat indrukwekkender dan de andere. Maar dat mailtje eind december was toch wel heel erg toevallig en passend tegelijk. Eindelijk mag ik het zeggen! De sportdienst van de stad Gdansk in Polen vroeg me namelijk of ik ambassadeur wilde worden van de 6e editie van de Gdansk Marathon. Natuurlijk wil ik dat! Ik ben nog nooit in Polen geweest en ambassadeur van een sport-event ? Count me in baby! Blijkbaar is die marathon ook door de Polen voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot beste marathon van Polen.

Citytrip

Daarnaast mag ik enkele dagen langer in Polen verblijven om Gdansk wat beter te leren kennen, woopwoop! Ik vlieg vrijdag 17 april vanuit Brussel met een overstap in Warshaw (helaas geen rechtstreekse vlucht vanuit België). Vrijdag wordt vooral de stad verkennen volgens mij. Zaterdag is er kans om 5km te lopen en zondag kan je de relay te lopen (42 km verdeeld over 4 mensen) of de marathon, spanneeeend! Geen idee of ik maanndag nog zal kunnen wandelen. Maar gelukkig staat er dan niet veel meer op de planning. Na de lunch is het al tijd om terug huiswaarts te keren (met hopelijk een glanzende medaille rond mijn nek! *fingerscrossed*)

Countdown

Het aftellen kan beginnen! Ik kwam intussen ook te weten wie de andere ambassadeurs zijn (we zijn met 5) en 2 van de 4 andere ken ik al! Dat zijn namelijk Celeste en Debbie uit Nederland die vorig jaar ook bij mij in het Asics Frontrunner Team Benelux zaten! Superleuk dus dat ik hen zal terugzien. Met Celeste ging ik daarnaast op Asics Frontrunner Trainingscamp naar Mallorca en werd onze band met onze gemeenschappelijke knieblessuregeschiedenis alleen maar sterker....

Polen, Gdansk, here I coooooome !

Meer artikels

Mijn 1e marathon loop ik in...

Mijn 1e marathon in 2020 ?!

Eind januari kondigde ik het al aan: dit jaar zou ik mijn eerste marathon lopen. Met de nadruk op ZOU. Want toen kwam het Corona virus er een stokje voorsteken...

Mijn 1e marathon loop ik in...

Doel voor 2020: kan jij het al raden?!

Waaaah, ik kan/durf/mag het eindelijk vertellen: in april 2020 loop ik (fingers crossed) mijn eerste marathon ooit! Lees in deze blogpost waarom dit zo speciaal voor mij is en hoe ik aan mijn marathonavontuur begon.

Mijn 1e marathon loop ik in...

Swimsuits voor triatlons? Waarom, welke maat?

Begin juni dit jaar deed ik mijn eerste 1/8e triatlon en eind juni mijn eerste 1/4 triatlon. Uiteraard ging dit gepaard met de nodige voorbereidingen. 1 aspect was het zwemonderdeel in open water. Of het nu gaat om 600 meter, 1  km of 3,8 km, wetsuits of swimsuits zijn daarbij heel erg handig. Waarom? Wat doen swimsuits precies? Hoe onderhoud je zo’n pakken? Je ontdekt het in deze blogpost.

Mijn 1e marathon loop ik in...

Mijn eerste ‘triatlon’-ervaring en de aanloop ernaar toe

Vorige week deed ik mee aan een event waarvan ik nooit had gedacht dat ik dit ooit zou doen. Een achtste triatlon, de Poco Loco Roeseltriatlon 2019. In mijn ogen was een marathon het mooiste sportieve doel die je kon behalen. Tot mijn knieblessure in juni 2017 die droom aan diggelen sloeg (ik zat net aan de helft van mijn marathontraining). Ik moest op zoek naar alternatieven voor lopen. Het werd fietsen en zwemmen. De link naar triatlon werd snel gelegd. Lees hier mee hoe ik me voorbereidde en alles beleefde.

Mijn 1e marathon loop ik in...

Garmin – Fenix 5S plus getest én goedgekeurd

De Garmin Fenix 5S Plus met geïntegreerde hartslagmeter blinkt nu al enkele maanden rond mij pols en ik kan echt niet meer zonder (de tanlines op mijn arm bevestigen dit 100%)! Dag en nacht draag ik het. Maar wat maakt dit toestel zo goed? Welke functies zitten er allemaal op? Kan je ermee zwemmen? Je leest het allemaal in deze blogpost.

Ten opzichte van de vorige Garmin Fenix is het een facelift van 65 gram met nieuwe functies zoals muziek opslaan in het interne geheugen (zalig om zonder gsm te gaan lopen!), contactloos betalen / Garmin Pay (ideaal als je geen cash geld bijhebt!) door de NRC chip en trendline popularity rounding. Maar ook de bestaande functies zijn nog beter uitgewerkt.

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie