Rundisney, de leukste loopwedstrijd ter wereld!

Afgelopen weekend werden we uitgenodigd door runDisney om in avant-première de halve marathon van Disneyland 2017 te ontdekken. Naast enkele pittige workouts, lekkere maaltijden en super leuke previews kregen wij de kans om het park al lopend te bezoeken, nog voor openingstijd! Een surreëel en magisch moment voor mijzelf. Werkelijk een weekend om nooit meer te vergeten!

Zaterdag: de start van een magisch weekend!

Op zaterdagmorgen namen we de TGV richting Marne-la-Vallée en droomden we al luidop over alles wat er ons dat weekend nog te wachten stond. Na een vlotte treinrit arriveerden we in het Sequoia Lodge Hotel en werden we ontvangen door het runDisney team. Bij het openen van onze hotelkamer werden we instant blij (hallo Bambi behangpapier en Mickey Mouse shampoo!).

Maar we hadden geen tijd om te verliezen want we werden verwacht in het Beaver Creek restaurant om er samen met de andere runfluencers te genieten van een heerlijke privé lunch en het weekendprogramma te ontdekken.

Tijd voor actie met Lightning McQueen!

Na de kennismaking en het etentje was het tijd voor actie! We begaven ons naar de Walt Disney Studios en genoten van een spectaculaire stuntshow. Het duurde niet lang vooraleer we brandend rubber roken en onze eigen rijstijl in vraag stelden. Als kers op de taart mochten we nog op de foto met de bekendste auto ter wereld, niemand minder dan Lightning McQueen.

Na afloop van de show mochten we een bezoekje brengen aan de garage waar alle stuntauto’s geassembleerd worden. We konden er al onze brandende vragen afvuren op de stuntmannen en ikzelf kreeg ook enkele tips voor de aankoop van mijn nieuwe auto.

Intense workout met de Disney ambassadeurs

Na het zien van al die snelle wagens was het tijd om zelf in actie te schieten! De workouts werden begeleid door niemand minder dan de runDisney ambassadeurs, Paula Radcliffe en Michael Jeremiasz.

Paula is de huidige wereldrecordhoudster marathon en Europees recordhoudster op de 25 en 30 km. Zij liet ons enkele spieren ontdekken die we nog nooit hadden gevoeld! We werden helemaal los gemaakt door haar rek- en trekoefeningen en probeerden in balance te blijven tijdens haar plankoefeningen.

Michael is wereldkampioen rolstoeltennis in zowel enkel- als dubbelspel. Hij heeft al 4 paralympische medailles gewonnen en was de vlaggendrager voor het Franse team tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio. We kregen dankzij hem de kans om kennis te maken met rolstoeltennis. Helemaal niet gemakkelijk om tegelijkertijd te navigeren met de rolstoel en te coördineren waar de bal moet neerkomen. Maar practice makes perfect!

Wat mag je verwachten van runDisney Parijs 2017?

Alsof de lekkere lunch van die middag nog niet genoeg was, werden we ’s avonds voor een casual maar chic diner verwacht in het Newport Bay Club Hotel. Daar werden we niet alleen getrakteerd op een heerlijke maaltijd maar ook op previews van de editie 2017.

n vergelijking met vorig jaar worden er twee loopwedstrijden toegevoegd: nl. een family run van 5 km en ook een wedstrijd van 10 km. Ideaal voor beginnende lopers of lopers met een sportief gezin!

Een wereldprimeur is ook het feit dat de runDisney Parijs zal eindigen in de Walt Disney Studios! Ja, je hoort het goed: een wereldprimeur. Want je wist het misschien niet maar runDisney is echt een big deal! Vooral in de Verenigde Staten is het een absolute eer voor lopers om die halve marathons mee te pikken. Ze maken er zelf een sport van om er meerdere per jaar te lopen want zo maak je kans op een grotere en exclusievere medaille.

Loopoutfit? Disney inspired natuurlijk!
Wanneer? 21-24 september 2017
Prijs? losse inschrijvingsbewijzen (zonder hotel etc.) komen binnenkort ter beschikking en zullen tussen de 70 en 80 euro kosten.

Voor meer info over het programma van de Disneyland Parijs halve marathon kan je hier terecht.

Disney Illuminations: een explosieve afsluiter van de dag!

Het was een heel gezellige dag maar die avond zelf oversteeg onze wildste verwachtingen! Samen met alle influencers werden we verwacht aan het kasteel. Daar beschikten we over de betere plaatsen om een kijkje te nemen naar de nieuwste show, Disney Illuminations. De lichtshow neemt je mee doorheen Disney geschiedenis en laat je met tientallen seconden van fragmenten opnieuw genieten van jeugdsentiment. De show combineert op een unieke manier muziek, licht, dansende fonteinen, lasers en vuurwerk.

Zondag: tijd voor een ochtendloopje!

Met kleine oogjes begaven we ons die morgen naar de ontbijtzaal om er een lichte snack te eten. Veel honger hadden we echter nog niet (pas 06u15!) maar gezien we gingen lopen hebben we toch getracht om enkele stukken fruit te eten. Daarna was het tijd om het park in alle vroegte te ontdekken! Super leuk want tot dan hadden we enkel maar nog de Walt Disney Studios bezocht. Terwijl de zon rustig opkwam liepen wij helemaal alleen door Disneyland! Alhoewel … niet helemaal alleen want kijk wie er ons kwam vergezellen: Mickey en Goofy!

De lichtjes fonkelden en de muziek galmde door de boxen. Het was een magisch gevoel om het park te verkennen zonder mensenmassa.

In een mom van tijd hadden we 5 km gelopen. We hadden het bijna zelfs niet door! We waren te hard afgeleid door het bekijken van alle attracties en het nemen van foto’s. Zoals deze leuke foto met Pauline van Lifestylespot!

Na het lopen was het tijd voor een portie fun!

Iedereen weet dat je na het sporten een hongertje krijgt! En na een deugddoend loopje was het tijd voor een welverdiend ontbijt. En ook Mickey had honger!

Na het ontbijt was het tijd om Disneyland te verkennen. We hebben werkelijk alle attracties uitgetest. O ja, ook de Tower of Terror kwam aan bod :o!

Het werd een prachtige dag! Dankzij onze VIP fastpass moesten we niet tot nauwelijks wachten op attracties en konden we dus heel snel alles bezoeken! Selfies konden uiteraard niet ontbreken, wat had je gedacht?! Zeker wanneer onze outfits afgestemd zijn op het Disneyland Hotel ;).

Na ons weekend zijn wij helemaal overtuigd! De halve marathon in Disneyland Parijs zal de max zijn! Deze loopwedstrijd is zo uniek omdat de beleving en de magie centraal staat. Tip: neem je ganse familie mee en verblijf voor/na de run zeker nog enkele dagen in Disneyland Parijs want er valt zoveel te beleven!

Disneyland, we zien je alvast terug in september! T’était formidable!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Rundisney De Leukste Loopwedstrijd Ter Wereld - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Rundisney De Leukste Loopwedstrijd Ter Wereld - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Rundisney De Leukste Loopwedstrijd Ter Wereld - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Rundisney De Leukste Loopwedstrijd Ter Wereld - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie