Sporten en meer bewegen? Zo hou jij het vol!

Sommigen zagen mij misschien al blinken op de cover op RSL (het magazine van Roeselare, de stad waar ik woon). Ik geef in deze editie van het stadsmagazine tips om meer te bewegen én het vol te houden. Lees hier de 10 tips!

1. Sport ’s morgens

Begin je dag gezond en ga ’s morgens sporten! Eens goed zweten, gevolgd door een ontspannende douche, en je begint fris aan de dag. Zo kan je doorheen de dag ook geen excuses meer verzinnen om het sporten later op de dag uit te stellen. Als er zich dan toch iets onverwachts voordoet, heb je al gesport.

2. Meten = weten

Noteer of hou je work-outs bij. Dat zal je motiveren. Soms lijkt een halfuurtje oefeningen niet veel; maar 4 x per week betekent op het eind van de week alweer 2 uur en op het eind van de maand 8 uur sport! Als je een loper bent, kan je ook je tijd noteren en zien hoe je evolueert. Misschien loop je wel 10 minuten sneller over een afstand van 10 km op het eind van het jaar! Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone waarop je allerlei gratis apps kunt downloaden om je sportprestaties bij te houden. Vaak berekenen die zelfs de calorieën die je verbrand hebt.

3. Let’s get social

Ben je actief op social media? Deel dan je workouts met je vrienden en je volgers! Zo zal je niet alleen thumbs up krijgen, maar misschien ook vrienden inspireren om die sportschoenen nog eens uit de kast te halen. Volg zelf ook sportieve mensen Op Facebook, Twitter, Instagram,… Als Roeselarenaar moet je zeker de hashtags #IGRoeselare en #RoeselareSport gebruiken. Zo kan je alle sportieve mensen in Roeselare terugvinden.

4. Vind jouw sportbuddy

Heb je soms net dat tikkeltje karakter te kort om uit je luie zetel te komen? Dan is een sportbuddy dé oplossing! Zoek een vriend of vriendin die ook een schop onder de kont nodig heeft om zich in die sport-outfit te hijsen. Hoe pijnlijk is het om niet alleen jezelf teleur te stellen maar ook je sportbuddy als je wil afzeggen? Samen kun je elkaar motiveren.

5. Plan sport in je agenda

Lukt het jou echt niet om ’s morgens te sporten? Plan dan in het begin van de week je sportsessies in. Reserveer elke maandagavond bijvoorbeeld voor zumba en elke donderdag voor een frisse duik in het water. Jouw vrienden en familie weten zo ook na een tijdje dat ze jou op die momenten niet moeten storen.

6. Vergeet jezelf niet te belonen

Heb je alle ingeplande work-outs volbracht? Chapeau! Beloon jezelf en koop die leuke fancy sportbroek of die hippe sportsweater. Of die nieuwe schoenen die je op Instagram zag blinken! Zo ben je nog meer gemotiveerd om te schitteren in de fitness met je nieuwste aanwinsten.

7. Denk op lange termijn

Verwacht niet meteen resultaat en stel een doel voor jezelf. Dat kan echt vanalles zijn: een paar kilo’s afvallen, een loopwedstrijd lopen, een aantal keer pompen, zoveel baantjes trekken, zoveel minuten sporten, zoveel stappen zetten per dag …

8. Voor en na

Elk lichaam is anders en reageert dus anders op voeding en training. Focus niet teveel op die kilo’s op de weegschaal maar let op de veranderingen die je ziet en voelt. Wil je je vorderingen bijhouden? Maak om de zoveel tijd een foto van jezelf en vergelijk.

9. Denk aan de bigger picture

Meer bewegen en sporten hoeft zich niet altijd te vertalen in urenlang in de fitness doorbrengen. Nee, het zit soms in kleine dingen: neem de trap in plaats van de lift, parkeer je auto iets verder zodat je meer moet wandelen, leg kortere afstanden te voet of met de fiets af in plaats van de auto te nemen. Alle kleine beetjes helpen om fitter te worden.

10. Geniet!

Zorg dat sporten geen opgave wordt, maar geniet van het sporten! Ga op zoek naar een sport die echt bij je past! Als je jezelf telkens naar de looppiste moet sleuren, zoek dan een sport waarbij je zin hebt om je kleren aan te trekken.

Hoeveel tips pas jij al toe? Succes!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Sporten En Meer Bewegen Zo Hou Jij Het Vol - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Sporten En Meer Bewegen Zo Hou Jij Het Vol - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Sporten En Meer Bewegen Zo Hou Jij Het Vol - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Sporten En Meer Bewegen Zo Hou Jij Het Vol - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie