TomTom Touch Fitness laat zien waarvan je gemaakt bent

Ik testte nog maar net de Huawei Watch uit bij Google of de nieuwste telg in het sportassortiment verscheen al ten tonele: de TomTom Touch Fitness Tracker! Het revolutionair sporthorloge meet hoe je lichaam is samengesteld. Je kan er je daarnaast je dagelijkse activiteiten mee monitoren. De TomTom Touch zorgt voor een diepgaande en bewuste lichaamsbeleving en stimuleert een gezonde levensstijl. I had to check it out!

Get fit by TomTomSports

Het pressevent ging door in Aspria Brussel Royal La Rasante, een hotel met een grote bijhorende fitness waar gezondheid centraal staat. Dé ideale plaats voor zo’n productvoorstelling als je het mij vraagt! Country Manager van TomTom België – Luxemburg Lars Guns stak van wal met een algemene presentatie over Tomtom. Iedereen kent TomTom door hun positie als marktleider voor GPS-systemen. Dat het merk al meer dan 25 jaar bestond, daar was ik me niet van bewust. Ik onthield ook dat de 4 stichters van TomTom nog steeds actief zijn. Nu is het doel van TomTom om met TomTomSports de grootste te worden.

Meer dan enkel je activiteiten tracken

Vele activity trackers meten je slaap, sportieve inspanningen, stappen, maar niet de impact op je lichaam. De Fitness Touch Activity Tracker doet dit wel en krijgt zo een stapje voor op andere sport-uurwerken. Naast 24/7 activity tracking, hartslag op de pols, sportstand, telefoonmeldingen, vooruitgang zichtbaar in de MysSports-app, doet dit toestel dus ook aan lichaamsanalyse. Het sporthorloge combineert een hartslag-, vetpercentage- én spiermassameter. Achteraf kan je de bijhorende resultaten raadplegen in de MySports-App en deze delen met je vrienden. Je kan dus doelgericht aan je fitheid en welzijn werken.

Hip en Sporty Accessoire

De strakke look maakt van de TomTom Touch hét ultieme lifestyle gadget voor de sport – en gezondheidsliefhebbers. Het uurwerk zelf is altijd zwart, maar het bandje is beschikbaar in verschillende kleuren en (zwart, azuurblauw, indigo en koraalrood) en er zijn 2 maten van bandjes (small en large). De bandjes zijn ook verwisselbaar, handig als je eens een ander kleurtje wilt. De prijs van de TomTom Touch Fitness bedraagt 149 euro (een nieuw bandje kost 29.95 euro).

Getest en goedgekeurd door Saartje Vandendriessche

Saartje Vandendriessche testte zelf de TomTom Touch Fitness Tracker 2 weken uit en deelde haar ervaringen met ons. Ze had geen ervaring met stappentellers. Dat deze functie nu geïntegreerd is in een sportwatch, is alleen maar mooi genomen. Saartje traint op hartslag en doet zowel intervaltrainingen als duurtrainingen met muziek, op de app kon ze achteraf telkens het aantal verbrande kcal zien. Ze vond het heel motiverend om te zien hoeveel vet je verliest en noemde de TomTom Fitness Touch tracker een bewegingsinspirator. We kregen er tijdens de voorstelling nog een primeur bij: Saartje brengt een eigen lijn uit met fiets- en loopkledij voor dames! To be continued…

Getest en goedgekeurd?

De ingebouwde hartslag is geniaal! Het is niet meer nodig om een koude hartslagmeter aan te doen die tijdens je workout dan nog eens verschuift van plaats of soms uitvalt. De draadloze synchronisatie van statistieken naar de MySports app is ook heel handig. Geen gedoe meer met kabels die plots pootjes hebben gekregen. Ik vind het uurwerk heel erg motiverend om te zien hoeveel vet je verliest en spiermassa bijwint. Ook mijn slaapritme heb ik nooit eerder gemeten. Het is soms shockerend om te beseffen dat ik vaak minder slaap dan gedacht. Dit uurwerk is een echte aanrader voor mensen die af en toe sporten, zich graag bewust zijn van hun lichaamssamenstelling + lichaamsbeweging en hun gezondheid willen verbeteren!

Wat ik minder vond is dat de batterij minder lang mee ging dan de de ‘7 beloofde dagen’. Ik vind ook nooit een goed moment om deze op te laden aan mijn PC omdat ik vaak in beweging ben en geen enkele stap ongemeten wil laten ;). Tijdens het sporten (en dan vooral tijdens het lopen) moet je ook telkens het touchscreen aanraken om je hartslag te zien. En daarna gaat het scherm ook snel uit. (Datzelfde geldt om de tijd te zien.) Maar de TomTom Touch Fitness Tracker is natuurlijk ook geen echte ‘running sportwatch’. Dat is de TomTom Runner 3 wel en deze test ik sinds vandaag uit (later mijn ervaring in een nieuwe blogpost)!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Tomtom Touch Fitness Laat Zien Waarvan Je Gemaakt Bent - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Tomtom Touch Fitness Laat Zien Waarvan Je Gemaakt Bent - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Tomtom Touch Fitness Laat Zien Waarvan Je Gemaakt Bent - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Tomtom Touch Fitness Laat Zien Waarvan Je Gemaakt Bent - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie