Vakantie met zon én sport? Het kan!

De dagen krimpen, de huiden worden bleker en hier en daar zien we al een warme winterjas in het straatbeeld verschijnen. Met een warme kop thee bekijk ik toch wel een beetje nostalgisch de vakantiefoto’s van een geslaagd reisje naar Kreta in het Cavo Spada Sports***** hotel met mijn vriend.

Sporten op reis?

Het was niet enkel zon, zee en strand maar vooral ook lekker eten en sport. Ja, je leest het goed: sporten op reis. Sport op reis is voor mij een noodzakelijk ingrediënt die de zoete smaak van vakantie compleet maakt. Eerlijk toegegeven waren we niet volledig verrast toen we aankwamen in het hotel en alle sportaccommodatie aantroffen. Want we hadden enkele weken daarvoor het Cavo Spada Sports hotel in Chania – Kreta geboekt, de naam zegt het zelf. Tegenwoordig kun je ook al het hele hotel ontdekt hebben zonder er ook maar een stap binnen te zetten. Bezoekers nemen van alles foto’s en voor je het weet staan de foto’s en de beoordelingen op Zoover en Tripadvisor te blinken.

Sporty weekplanning

Ik wilde het onderste uit de kan halen en toen we aankwamen nam ik alle folders, brochures, boekjes, schema’s mee van het hotel die ook maar iets met sport te maken hadden. Ik sprong in mijn bikini, nestelde mij in een ligstoel, nam pen en papier bij de hand en begon alles te lezen. Dan maakte ik een sportweekplanning op, ja zelf opgedeeld in uren (lijkt wel wat freaky dat ik dat doe op reis nu ik het zelf lees maar soit). Mijn vriend die rust verdiende na het voetbalseizoen keek wat raar op toen ik zo enthousiast werd van de vele sportmogelijkheden, draaide zich om en dommelde terug in onder de Griekse zon.

Beachyoga, pilates

Zo gezegd, zo gedaan. Op maandagmorgen om 8u stond ik paraat op het strand voor een sessie beachyoga. Hoewel ik yoga niet echt als een intensieve sport beschouw (en ik wel houd van intensief sporten), was het super om te ontwaken aan het strand op een yogamatje met het geluid van de golven op de achtergrond. Door het vroege aanvangsuur waren we met een klein groepje en deden we rustig onze oefeningen. Een halfuurtje later (terwijl mijn vriend nog lag te knorren onder de lakens) was het tijd voor een iets hogere hartslag met pilates. Pilates is iets intensiever dan yoga waarbij er meer spierverstevigende oefeningen werden gedaan. Thuis zou ik niet direct pilates gaan volgen maar op reis is het gewoon zalig. Het decor van de schuimende zee veranderde naar een afgebakend houten complex in het groen.

Core-stability

Na de pilatesoefeningen bleven we ter plaatse en was het tijd voor nog wat intensievere oefeningen: core. Bij core of core-stability worden oefeningen uitgevoerd om alles ter hoogte van de romp te  versterken: billen, heupen, poep, buik, rug. Dat is toch al iets lastiger dan pilates en meer mijn ding. Genoeg gezweet op maandagmorgen. Tijd voor een uitgebreid ontbijt met de boyfriend die ondertussen ook wakker is. Niets leuker dan ontbijten na een workout! Ook het zicht op de zee en de bergen versterkt het zalige gevoel.

Let’s spin that bicycle

Op dinsdagmorgen was de zon nergens te bespeuren en was er ook meer wind. Dan is het iets minder leuk om aan yoga te doen. Daarom besloot ik om eens (binnen) een lesje spinning mee te volgen. De spinningfietsen stond naast de indoor fitness opgesteld. We startten op een goeie beat en voerden verschillende oefeningen uit, gelijkaardig met de spinninglessen die ik in België al gevolgd had; Voor we het wisten wat het uurtje spinningles voorbij. Ik heb die les dan ook 3 keer gevolgd die week. Gelukkig was het behalve dinsdagmorgen stralend weer voor de rest van de week. Daarom heb ik de indoor fitness die week niet gebruikt, mijn vriend heeft er wel eens getraind met gewichten.

Aqua Aerobic

Woensdagnamiddag was het tijd voor aqua aerobic. Dit vond ik iets minder aangezien de lesgeefster op het droge stond en alle oefeningen veel vlotter kon uitvoeren dan de mensen die meededen in het water. Toen zij al een huppelpasje naar links deed, waren wij nog onze benen onder water naar rechts aan het voortbewegen. Het was natuurlijk wel leuk voor mijn vriend – liggend aan het zwembad – die mij tegen de stroming in dat water zag vechten 

Run run run

Donderdag heb ik mijn vriend toch kunnen overtuigen om eens mee te gaan lopen rond het hotel. Aan de receptie van het hotel lagen 3 verschillende looproutes van ongeveer 2, 5 en 7 kilometer. Toch zeker in een straal van 1 km rond het hotel zijn geen andere gebouwen of hotels te bespeuren. Daardoor was het heel rustig tijdens het lopen. Een stuk leuker dan lopen op een Finse piste in België.

Zumba

Vrijdag was het tijd voor de sport die ik wekelijks in België probeer te volgen: zumba. Misschien omdat ik zo’n goeie zumba gewoon ben in België, viel dit wat tegen. Ik vond het meer afzonderlijke aerobic pasjes na elkaar uitgevoerd. De cd bleef ook maar liedje na liedje afspelen, dus het was geen dansje op een specifiek liedje die we aanleerden. In België neem ik na een sessie zumba de kleur van een tomaat aan maar daar kreeg ik een bruin kleurtje van de zon hoog aan de horizon die op onze huid brandde.

TRX

Maar niet getreurd, ‘s middags was het tijd voor TRX. Dit had ik in België nog nooit gedaan dus ik keek er naar uit. TRX staat voor Totalbody Resistance Exercise en ontwikkelt kracht, flexibiliteit en core stabiliteit tegelijk. Deze groepslessen vond ik super. De fitnessinstructeur toonde telkens de oefenigen voor waarop wij ze dan nadeden. Hij corrigeerde de mensen die de oefening fout uitvoerden.

Bezoekweekend

Zaterdag en zondag was het ‘bezoekdag’ en heb ik niet meer gesport. Ik heb vele sporten uitgetest die week in het hotel, maar niet allemaal. Er was nog mogelijkheid tot tennis, waterpolo, hindernissenparcour (bij te betalen), minivoetbal, mountainbiken (bij te betalen), hiken (bij te betalen), paardrijden (bij te betalen), volleybal, zwemles, petanque, duiken (bij te betalen) en beachvolleybal. Ik ben iemand die veel verschillende steden en hotels wil zien, dus ik zou niet direct teruggaan naar datzelfde hotel. Maar ik zal dit hotel wel zeker aanraden voor sportmensen die naar Griekenland gaan en voor mensen die eens een weekje volledig tot rust willen komen.

Cavo Spada Sports Hotel, u was geweldig!

Meer artikels

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Op Fitness Retreat in Zuid- Tirol

Gaan sporten, eten, drinken maar vooral genieten in Zuid-Tirol, Italië. Ik was er nog nooit...
Vakantie Met Zon En Sport Het Kan - Artikel - louisedelputte

Bye bye hair: laserbehandeling getest

Velen zullen het beamen; niets vervelender dan wanneer je klaarstaat om naar de gym te...
Vakantie Met Zon En Sport Het Kan - Artikel - louisedelputte

Beleef méér al wandelend in de Leiestreek.

Vorige maand ging ik wandelen in de Leiestreek op uitnodiging van Toerisme Leiestreek, yay! Ik...
Vakantie Met Zon En Sport Het Kan - Artikel - louisedelputte

Loopdoel na heupblessure

Jaaaa hier ben ik terug na een lang intermezzo. Sinds mijn 1e marathon (daarover volgt...
Vakantie Met Zon En Sport Het Kan - Artikel - louisedelputte

Primeur in Kortrijk: eindeloos zwemmen!

De zwembaden gaan morgen opnieuw open, hoera! Vele triatleten en recreatieve zwemmers zullen...

Volg mij op Instagram

Wij maken gebruik van cookies

De website van Louise Delputte maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ik snap het! Meer informatie